Camerabewaking

De voormalige deelgemeente Charlois heeft toestemming aan de vereniging PCP verleend voor de plaatsing van camera's op het bedrijventerrein. Bij de drie hoofdentrees en op strategische locaties op het bedrijventerrein is door Pro-Rec Security Solutions een camerabewakingssysteem geïnstalleerd. De camera’s geven overzichtsbeelden en detailbeelden (o.a. kentekens van voertuigen) van het inkomende en uitgaande verkeer. De camerabeelden worden live uitgekeken door de BBD Groep.

Voor het opvragen van camerabeelden dient u onderstaande procedure te volgen:

• Conform het protocol cameratoezicht, dient u altijd eerst officieel bij de politie aangifte te doen!
• Geef tijdens de aangifte ook duidelijk aan dat op Charloisse Poort een camerabewakingssysteem aanwezig is.
• Neem z.s.m. contact met de parkmanager op om de camerabeelden veilig te laten stellen.
• Alleen politie en officier van justitie kunnen de opgenomen beelden opvragen om te bezien of deze als bewijslast bruikbaar zijn. Het helpt – indien bekend - als u bij uw aangifte zo nauwkeurig mogelijk aangeeft op welke dag en rond welk tijdstip de inbraak c.q. vernielingen hebben plaatsgevonden.

Uiteraard kunnen alleen de leden van de vereniging PCP gebruikmaken van de camerabeelden.

Het protocol cameratoezicht is op de beveiligde pagina van de website geplaatst.

Indien u belangstelling heeft voor plaatsing/uitbreiding van camerabewaking op uw eigen terrein biedt Pro-Rec Camera Solutions een korting van 10% aan de leden van PCP. Lees verder »

Camera's in beeld

Meld uw camera(a's) aan bij de politie. Camarebeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u één of meer camera's op uw buitenterrein of aan uw bedrijfspand hangen? Laat het alstublieft weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera's hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven. Stel er wordt bij u ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat. De politie kijkt dus niet live mee met uw camera's, maar  inventariseert allen waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw bedrijventerrein veiliger te maken. Flyer politie camera in beeld.

U kunt camera('s) aanmelden via www.politie.nl/cib.

Advies:

• Het inschrijfformulier staat helemaal onderaan de pagina: www.politie.nl/cib
  • Als de camera's niet opnemen, vul dan "0" (nul) in, in het vakje 'bewaartijd'.
  • Het is mogelijk om drie zichtveld foto's, van maximaal 3 mb groot, bij te voegen, indien er meerdere camera's zijn, voeg dan één foto van het multiscreen toe. Dan kunnen wij zien wat die camera's ongeveer in beeld brengen.
  • De andere twee foto's kunnen dan het zichtveld buiten het gebouw zijn.
  • Updates in de toekomst (camera's erbij of eraf) kunnen ook via dit formulier worden doorgegeven.

Charloisse Poort » Parkmanagement » Camerabewaking