Camerabewaking

Bij de hoofdentree, op strategische locaties langs de Grote Esch en de fietspaden is door Pro-Rec Camera Solutions een camerabewakingssysteem geïnstalleerd. De camera’s geven overzichtsbeelden en detailbeelden (o.a. kentekens van voertuigen) van het inkomende en uitgaande verkeer. De beelden worden live uitgekeken door de BBD.

Voor het opvragen van camerabeelden dient u onderstaande procedure te volgen:

• Conform het protocol cameratoezicht, dient u altijd eerst officieel bij de politie aangifte te doen
  • Geef tijdens de aangifte ook duidelijk aan dat op Gouwe Park een camerabewakingssysteem aanwezig is.
  • Alleen politie en officier van justitie kunnen de opgenomen beelden opvragen om te bezien of deze als bewijslast bruikbaar zijn. Het helpt – indien bekend - als u bij uw aangifte zo nauwkeurig mogelijk aangeeft op welke dag en rond welk tijdstip de inbraak c.q. vernielingen hebben plaats gevonden.

Uiteraard kunnen alleen de leden van de VvE en ondernemers Gouwe Park gebruik maken van de camerabeelden.

Indien u belangstelling heeft voor camerabewaking van uw pand / eigen terrein biedt Pro-Rec Camera Solutions een korting van 10% aan de leden van de VvE en ondernemers. Tevens is het voor de leden en ondernemers mogelijk om de camerabeelden tegen een aantrekkelijk tarief live door de BBD uit te laten kijken. Lees verder »

Camera's in beeld

Meld uw camera(a's) aan bij de politie. Camarebeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u één of meer camera's op uw buitenterrein of aan uw bedrijfspand hangen? Laat het alstublieft weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera's hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven. Stel er wordt bij u ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat. De politie kijkt dus niet live mee met uw camera's, maar  inventariseert allen waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw bedrijventerrein veiliger te maken. Flyer politie camera in beeld.

U kunt camera('s) aanmelden via www.politie.nl/cib.

Advies:

• Het inschrijfformulier staat helemaal onderaan de pagina: www.politie.nl/cib
  • Als de camera's niet opnemen, vul dan "0" (nul) in, in het vakje 'bewaartijd'.
  • Het is mogelijk om drie zichtveld foto's, van maximaal 3 mb groot, bij te voegen, indien er meerdere camera's zijn, voeg dan één foto van het multiscreen toe. Dan kunnen wij zien wat die camera's ongeveer in beeld brengen.
  • De andere twee foto's kunnen dan het zichtveld buiten het gebouw zijn.
  • Updates in de toekomst (camera's erbij of eraf) kunnen ook via dit formulier worden doorgegeven.

Gouwe Park » Parkmanagement » Camerabewaking